top of page
Search
  • Writer's pictureIvana Mijatović ﺕﺕ

Squid Game iliti marketing od usta do usta

Vjerojatno ne postoji osoba s internetskim pristupom koja nije čula za novu hit seriju Squid Game, ili po naši Igre Lignji.


Riječ je o južnokorejskoj televizijskoj seriji koja je zaludila svijet u rekordnom vremenskom roku. U seriji 456 igrača prihvaća čudan izazov ubojite organizacije; igrat će dječje igre kako bi otplatili svoje dugove.

Lansiranje ove serije nije pratila gotovo nikakva reklamna kampanja, ali svejedno je uspjela postati temom godine. Ova serija dokazuje da nema ništa jače od marketinga 'usta do usta', a ‘usta‘ su sada društvene mreže. Dakle, bez obzira na to imate li Netflix ili nemate, vrlo su male šanse da do sada niste čuli ništa o ovoj južnokorejskoj seriji ili da niste naletjeli na neki mem, komentar, vijest ili post na nekoj od društvenih mreža.


Moć viralnog lako dokazuju sljedeće činjenice: * U prvih 23 dana, Squid Game je pogledalo više od 132 milijuna ljudi! I tako je postala najgledanija Netflixova serija ikada.

* Instagram profil glumice Jung Ho-Yeon u tih 4 tjedna zapratilo je 20 milijuna ljudi! Prije lansiranja ove serije glumicu je pratilo oko 1 milijun osoba.

* Prodaja bijelih slip-on Vans tenisica porasla je za 7.800% od trenutka lansiranja serije!

* Pojam 'Dalgona' od početka prikazivanja serije postao je najtraženiji pojam u Google pretraživanju, a 'Dalgona Challenge' jedan je od dominantnih trendova na društvenoj mreži TikTok.



Što je Dalgona Challenge?


Jedan od brojnih izazova koje možete vidjeti u seriji je i dječja igra s Dalgona slatkišem. Riječ je o tradicionalnoj korejskoj slastici, a za koju je potrebno svega dva sastojaka da biste ju napravili.


Sastojci:


- dvije velike žlice šećera

- mala žličica praška za pecivo ili sode bikarbone


Priprema:


Za početak šećer rastopite na tavici, na laganoj vatri. Kada se rastopi, dodajte mu malu žličicu praška za pecivo ili sode bikarbone i miješajte dok ne postignete gustu smjesu. Zatim na papir za pečenje, na kojeg je potrebno staviti malo ulja kako se smjesa ne bi zalijepila, prelijte smjesu i izravnajte pomoću dna lonca te utisnite željeni oblik s modlicom za keksiće. Nakon što se ohladi, vrijeme je za izazov - pokušajte odvojiti keksić od ostatka smjese bez oštećenja.


Biste li i vi preživjeli ovaj nemilosrdni izazov?

35 views0 comments
bottom of page